tiistai 27. syyskuuta 2011

Tv-maksuja tarkastetaan Helsingin alueella

”Televisiomaksukampanja on alkanut Helsingin alueella. Alueelliset tarkastukset kohdennetaan niihin kotitalouksiin, jotka eivät ole tehneet ilmoitusta television käyttöönotosta. Parin ensimmäisen päivän aikana alueella jäi tehotarkastuksissa kiinni kiinni 256 ilmoituksen laiminlyönyttä taloutta”, kertoo Viestintäviraston tuolle ”pyhälle toiminnalle” keskittynyt tv-maksu.fi-sivusto.

”Tv-maksutarkastajilla on käytössään listat niistä asunnoista, joissa ei ole voimassa olevaa televisioilmoitusta. Listat on muodostettu vertaamalla väestötietojärjestelmän asukastietoja televisioilmoituksen tehneiden tietoihin. Vertailu on mahdollista valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain perusteella.”

”Helsingin alueella on noin 119 000 taloudelle lähetetty kampanjakirje ja lomake, jolla voi tehdä televisioilmoituksen. Arvion mukaan noin puolella kotitalouksista, jotka eivät ole tehneet tv-ilmoitusta, on televisio käytössään.”

Viestintäviraston mukaan siis noin 60.000 kotitaloutta pk-seudulla ”katsoo salaa” televisiota.

Viestintäviraston harjoittama ”tarkastustoiminta” on lapsellista, naurettavaa ja käsittämätöntä. Sen ei pitäisi kuulua mihinkään länsimaisia demokraattisia ja kulttuurillisia arvoja tunnustavaan valtioon. Tuollainen vakoilu ja kyttääminen oli sen sijaan ominaista itäblokin maissa.

Se on varmastikin loukkaavaa, jos ovelle ilmestyy Viestintäviraston valtuutettu tv-maksutarkastaja, joka haluaa nähdä joko (hiljattain) maksetun tv-maksun tai laittoman tv-vastaanottimen. Koska tarkastaja vierailee vain niissä talouksissa, ”jotka eivät ole tehneet televisioilmoitusta”, kyse ei ole mistään muusta kuin törkeästä epäilystä, että huoneiston haltijat syyllistyvät luvattomaan television katseluun. Kyllä kenen tahansa pitäisi kokea tuollainen epäily loukaavaksi.

Vaikka tuon 119 000 talouden joukossa olisikin jokunen ”salakatsoja”, on kerta kaikkiaan väärin epäillä koko joukkoa tuosta kammottavasta rikoksesta eli siitä, että se ei ole tehnyt maksullista televisioilmoitusta, jonka suuruus on tänä vuonna 244,90 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti